بولارد ، راه بند یا مانع بتنی ترافیکی چیست و کاربرد آن
راه بند ، بولارد یا استند بتنی ترافیکی نمونه ای مانع بتنی (یا نوعی نیوجرسی کوچک ) است که جزو المان های مبلمان شهری به شمار می رود ، راه بند های بتنی معمولا در اتوبان ها و خیابان ها به عنوان جداکننده و یا سد کننده معابر استفاده می شوند.
جنس و کاربرد بولارد
عمدتا بولارد که از جنس بتن و فلز ساخته می شوند ، به عنوان موانع جهت جلوگیری از عبور وسایل نقلیه از جمله موتور سیکلت نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
همچنین در نوع دیگری از مانع ترافیکی (که در تصویر زیر مشاهده مینمایید) که در سایز های بزرگتری عرضه میشوند و با نام نیوجرسی شناخته می شوند ، برای کاهش سرعت و تغییر مسیر ترافیک یا متوقف کردن وسیله نقلیه در خروجی ها یا امتداد بزرگراه ها استفاده می شود که این بلوک ها بسیار با دوام و محکم هستند.
واژه بولارد به چه معناست؟
بولارد در زبان انگلیسی به تیرکی در اسکله گفته میشود که طنابهای کشتی را به آن میبندند. پس بولارد از اسکله به خیابان و پیاده رو آمد ، این تعریف نشان از استحکام و پا بر جا بودن این سازه دارد ، در بین انواع راهبند محکمترین آنها راهبندهای بتنی میباشند.
انتخاب نوع بولارد یا راه بند
در نصب بولارد یا استند بتنی با ارتفاع و سایز کوچک ، منطقه ، سرعت و نوع وسایل نقلیه فاکتور مهمی است که نوع و جنس راه بند را تعیین می کند.
مسلما هر مانع ترافیکی یک راه حل ایمنی را ارائه می دهد به عنوان مثال در وسط جاده ها به عنوان جداکننده خط دو طرفه یا مناطقی که تخریب شده و یا مکان هایی که مشغول ساخت و کار هستند برای حفظ ایمنی نصب می شود.
استانداردهای نصب بولارد
1- فاصله بینابینی
استاندارد های ویژه ای جهت نصب و جاگذاری بولارد باید رعایت شود یکی از این استانداردها فواصل بین بولارد و راهبند میباشد این فواصل از استانداردهای متفاوتی برخوردار است که با توجه به محل نصب بولارد ، موقعیت و کاربرد آن تعیین می شود.
برای مثال در برخی مناطق ورود ماشین ممنوع است اما بولارد رو به منظور جلوگیری از ورود دوچرخه و سایر لوازم باید مورد استفاده قرار می گیرد بدین جهت فواصل بین بولارد و راهبند ها باید کمتر از حد طبیعی در نظر گرفته شود.
2- ارتفاع
ارتفاع تمام شده یکی دیگر از استانداردها در نصب بولارد است ، معمولا ارتقاع بولارد نباید کمتر از 50 سانتی متر باشد استاندارد ارتفاع معمولا بین 50 تا 80 سانتی متر بسته به موقعیت آن در نظر گرفته می شود.
این ارتفاع بنا به استانداردهای موجود در دنیا میباشد و به منظور است رویت شدن توسط رانندگان وسایل نقلیه خواهد بود.
در چه مکانهایی از راه بند بتنی استفاده می شود؟
- ورودی پارک ها، فضای سبز و محیط های طبیعی تفریحی برای افزایش امنیت عابر پیاده و زیبایی محیط
- حاشیه پیاده روها برای جلوگیری از ورود وسایل نقلیه به عنوان مانع ترافیکی پیاده رو بتنی
- در حاشیه خیابان برای جلوگیری از پارک خودروها
- در حاشیه جادهها برای ساختن مکانی امن مناسب توقف
- جلوی در ساختمانهای دولتی به منظور جلوگیری از پارک اتومبیل و افزایش امنیت
- رو به روی مغازهها، رستورانها و فروشگاهها برای جلوگیری از پارک وسایل نقلیه به علت افزایش جلوه ویترین آنها
- اسکلهها برای بستن طناب و مهار قایقها و کشتیها به منظور پهلوگیری
نصب راهبند و بولارد به چه صورت خواهد بود؟
معمولا راهبند ها و بولاردها به دو طریق نصب خواهند شد
روش اول نصب بولارد :
در این روش که اصطلاحا به آن دفتی گفته میشود مستقیما بولارد و راهبند را داخل بتن قرار می دهند ، این روش نصب بسیار راحت است و قبل از نصب با توجه به سطح مقطع بولارد اقدام به کندن محل مورد نظر می کنند و سپس اقدام به نصب بولارد و راهبند میکنند و پس از این ، بتن ریزی سطح انجام می شود ، در این روش لازم است تا زمان خشک شدن کامل بولارد یا راهبند به طریقی باید مانع از برخورد و ضربه به بولارد شود زیرا باعث خارج شدن بولارد از حالت عمودی شده و اصطلاحا کج نصب می شود.
روش دوم نصب راه بند :
روش دیگر نصب با رول بولت است در این روش نصب که از رول بولت استفاده می شود ، ابتدا با توجه به زیرسازی محل نصب نوع رول بولت انتخاب شده و سپس نصب انجام می شود ، ارتفاع رول بولت مناسب با توجه به ارتفاع بولارد و سطح زیر کار متفاوت خواهد بود.
روش های دیگری نیز برای نصب بولارد وجود دارد که با توجه به نوع طراحی محیط شهری مورد استفاده قرار میگیرد.
خرید و قیمت بولارد ترافیکی بتنی
لشرکت مبلمان شهری ساچد در زمینه طراحی ، تولید و اجرای انواع بولارد و مانع ترافیکی از جنس بتن مقاوم در ارتفاع های مختلف و همچنین ساخت انواع مبلمان شهری خاص فعالیت می نماید ، شما میتوانید جهت خرید ، اطلاع از قیمت یا مشاوره درباره انواع موانع بتنی با واحد فروش این شرکت با شماره های مندرج در سایت تماس حاصل نمایید.
اولین دیدگاه را ثبت کنید